Tikka Masala

Pişirme Süresi - 30 dk

İster tavuk eti ister kuzu etiyle uygulayabileceğiniz, Bol baharatlı ve inanılmaz lezzetli bu Hint yemeğini mutlaka denemelisiniz.

Kişi Sayısı:
4
Süre:
20
Malzemeler:
1 fincan zeytinyağı
1 ad. soğan
6 diş sarımsak
1 çay k. tuz
2 çay k. zencefil
5 ad. kakule (Ezilmiş)
2 çay k. kimyon
2 çay k. zerdeçal
2 çay k. toz biber
1 ad. kapyabiber
1 ad. çarliston biber
4 ad. domates rendesi
1 tatlı k. garam masala
1 tutam taze kişniş
200 ml. krema
2 ad. tavuk göğsü (veya kuzu eti)
4 yemek k. yoğurt
2 çay k. zerdeçal
2 çay k. tuz
2 çay k. acı toz biber
2 çay k. sarımsak
2 çay k. zencefil
2 çay k. kimyon
2 tutam kişniş
1 fincan zeytinyağı
 
Yapılışı:
1. Orta ateşte tavada zeytinyağını ısıtıp, soğan ve sarımsağı pembeleşinceye kadar pişirin.
2. Karıştırarak sırasıyla; 1 çay k. tuz, 2 çay k. zencefil, 5 ad. kakule, 2 çay k. kimyon, 2 çay k. zerdeçal, 2 çay k. toz biber, 1 ad. kapya biber, 1 ad. çarliston biber, domates rendesi, 1 tatlı k. garam masala, 1 tutam kişniş ve krema ilave edip, kısık ateşte kaynamaya bırakın.
3. Derin bir kasede, doğranmış tavuk göğsüne, yoğurt 2 çay k. zerdeçal, 2 çay k. tuz, 2 çay k. acı toz biber, 2 çay k. sarımsak, 2 çay k. zencefil, 2 çay k. kimyon ve 2 tutam kişniş ilave edip karıştırın.
4. Ayrı bir tavada zeytinyağını ısıtıp, sosladığınız tavuk parçalarını, 8-10 dk. tersyüz ederek kızartın.
5. Kızarmış tavukları, diğer tavanızdaki karışıma ilave edip, bir tur karıştırıp, 1-2 dk. daha pişirin. Afiyet olsun.
6. Aynı tarifi kuzu etiyle de uygulayabilirsiniz.
 
PAYLAŞ :