0800 297 70 00 ENGLISH

Tatlı Ekşi Çıtır Tavuk

Pişirme Süresi - 30 dk

Uzakdoğu mutfağının harika lezzetlerinden bir başkası daha sizlerle

Kişi Sayısı:
2
Süre:
20
Malzemeler:
400 gr. tavuk göğüs
3 diş sarımsak
1 tutam tuz
1 çay k. karabiber
1 tatlı k. zencefil
½ fincan zeytinyağı
1 kase un
2 ad yumurta
1 yemek k. tereyağı
2 yemek k. barbekü sosu
1 fincan soya sosu
1 yemek k. limon suyu
1 yemek k. bal
Yapılışı:
1. Tavuk göğsünü iri küpler halinde doğrayıp, derin bir kaseye alın. Sarımsak, tuz, karabiber, zencefil ve zeytinyağı ilave edip karıştırın. Buz dolabından 2 saat dinlendirin.
2. Dinlendirdiğiniz tavuk parçalarını, önce una sonra yumurtaya ve tekrar una bulayarak, geniş bir tabağa aktarın. Yüksek ateşte kızdırdığınız yağda altın rengi oluncaya kadar tersyüz ederek kızartıp, kenara alın.
3. Orta-yüksek ateşte tavada tereyağını eritip, barbekü sosu, soya sosu, limon suyu ve bal ilave edin ve 1 dk. karıştırın.
4. Kızarttığınız çıtır tavuk parçalarını ilave edin ve 1 dk. karıştırıp, servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
PAYLAŞ :