Piliç Köfte

Pişirme Süresi - 30 dk

Spor yapanlar için, hem lezzetli hem de protein deposu çok pratik ve çok hafif bir tarif. Mutlaka denemelisiniz.

Kişi Sayısı:
2
Süre:
20
Malzemeler:
2 ad. tavuk göğsü
½ ad soğan, kıyılmış
3 diş sarımsak
1 ad. kapya biber
1 ad. çarliston biber
1 tutam maydanoz
1 çay k. kimyon
1 yemek k. un
1 ad. yumurta
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
½ fincan zeytinyağı
 
Yapılışı:

1. Tavuk, soğan ve sarımsakları rondodan geçirip, derin bir kaseye alın.
2. Üzerine; kapya biber, çarliston biber, maydanoz, kimyon, un, yumurta, tuz ve karabiber ilave edip, yoğurun.
3. Hazırladığınız karışımdan avuç içi büyüklüğünde parçalar alıp, sığ bir tabağa yerleştirin.
4. Orta-yüksek ateşte tavada zeytinyağını ısıtıp, hazırladığını köfteleri tersyüz ederek, altın rengi kahverengileşinceye kadar pişirin.
5. Salata ile servis edebilirisiniz. Afiyet olsun.
 

PAYLAŞ :