Kremalı Mantarlı Tavuk

Pişirme Süresi - 30 dk

Çok pratik ve çok lezzetli bir tavuk yapmak isteyenler için!

Kişi Sayısı:
1
Süre:
20
Malzemeler:
1 ad. tavuk göğsü
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
½ fincan zeytinyağı
1 kase mantar, doğramış
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
1 tatlı k. zeytinyağı
1 yemek k. un
150 ml. süt
100 ml. krema
 
Yapılışı:
Tavuk göğsünü tamamını kesmemeye özen göstererek yatay kesim yapın. Birer tutam tuz ve karabiber dökün.
Orta-yüksek ateşte tavada zeytinyağını ısıtıp, hazırladığınız tavuk göğsünü altın rengi oluncaya kadar tersyüz ederek pişirin ve kenara alın.
Aynı tavaya, mantarları ilave edip, 1-2 dk. karıştırın.
Sırasıyla; tuz, karabiber, zeytinyağı, ve un ilave edip, 1-2 dk. karıştırın.
Süt ve kremayı da ilave ettikten sonra 2-3 dk. kaynatın.
Hazırladığınız sosu kızarmış tavuğun üzerine dökerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
 

PAYLAŞ :