Ispanaklı Patlıcanlı Tavuk Göğüs

Pişirme Süresi - 30 dk

Tavuk severler bu tarifi kaçırmamalısınız. Çünkü inanılmaz lezzetli ve çok kolay

Kişi Sayısı:
2
Süre:
20
Malzemeler:
2 ad. tavuk göğsü
1 yemek k. kırmızı toz biber
½ fincan zeytinyağı
1 tutam karabiber
1 tutam tuz
200 gr. ıspanak, haşlanmış
100 gr. köz patlıcan
50 gr. parmesan
50 gr. krem peynir
100 gr. mozarella
1 tatlı k. sarımsak tozu
100 gr. mozarella
 
Yapılışı:
1. Tavuk göğsüne 1 santim aralıklarla çizikler atıp, derin bir kasede, kırmızı toz biber, zeytinyağı, karabiber ve tuz ile karıştırın. 3 saat buz dolabında dinlendirin.
2. Orta-yüksek ateşte demir saplı tavada tavuk göğüslerini tersyüz ederek altın rengi kahverengileşinceye kadar kızartın.
3. Derin bir kaseye, haşlanmış ıspanak, köz patlıcan, parmesan peyniri, krem peynir, mozarella ve sarımsak tozu ilave edip karıştırın.
4. Hazırladığınız karışımı tavadaki tavuk göğüslerinin üzerine boca edip, önceden 180 dereceye kadar ısıtılmış fırında 20 dk. bekletin. (Tavanın sapı plastik ise, tavuk göğüslerini fırın kabına aktarım karışımı üzerine dökerek fırına verin.)
Fırından aldığınız tavanın üzerine mozarella ilave edin ve 10 dk. daha fırında bekletin.

Afiyet olsun.
 

PAYLAŞ :