Begova Çorbası
Pişirme Süresi - 30 dk
Zengin bir lezzet arıyorsanız bu çorbaya bayılacaksınız.
Kişi Sayısı: |
6
|
Süre: |
20
|
Malzemeler: |
50 gr. kurutulmuş bamya
1 ad. limon suyu
300 gr. tavuk göğüs, küp doğranmış
½ fincan zeytinyağı
1 ad. patates, küp doğranmış
1 ad. havuç, küp doğranmış
1 çay k. tuz
1 ad. yumurta
2 yemek k. un
200 ml. krema
1 yemek k. yoğurt
2 yemek k. tereyağı
1 yemek k. un
2 lt sıcak su
2 tatlı k. sebzeli çeşni
1 tatlı k. karabiber
1 tatlı k. tuz
|
Yapılışı: |
1. Kurutulmuş bamyaları, sıcak suya 1 ad limon sıkarak haşlayıp, süzün.
2. Orta-yüksek ateşte tavada zeytinyağını ısıtıp, tavuk parçalarını ilave edin ve altın rengi oluncaya kadar karıştırarak pişirin.
3. Patates, havuç, tuz ile sıcak su ilave edip, 4-5 dk. daha karıştırın ve kenara alın.
4. Derin bir kaseye, yumurta, 2 yemek k. un, krema ve yoğurt ilave edip, çırpın.
5. Orta-yüksek ateşte tencereye tereyağını eritip, 1 yemek k. un ilave edin ve altın rengi oluncaya kadar karıştırın.
6. Karıştırarak 2 lt. sıcak su ilave edin.
7. Kasedeki kremalı karışımı ilave edin ve karıştırmaya devam edin.
8. Tavuklu karışımı suyunu süzmeden ilave edin ve karıştırmaya devam edin.
9. Son olarak haşlanmış ve süzülmüş bamyaları, sebzeli çeşni, karabiber ve tuz ilave edip, 3-4 dk. daha karıştırarak pişirin ve servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
|