Acılı Tavuk Fajita Salatası

Pişirme Süresi - 30 dk

Kişi Sayısı:
2
Süre:
20
Malzemeler:
4 tavuk uyluk filetosu, derisiz kemiksiz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Taze sıkılmış limon suyu 100 ml (sadece 1/3 fincan)
2 yemek kaşığı kişniş, kıyılmış
2 diş sarımsak, ezilmiş
1 tatlı kaşığı esmer şeker
3/4 çay kaşığı kırmızı pul biber
1/2 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Salata malzemeleri
1/2 sarı dolmalık biber, dilimlenmiş
1/2 kırmızı dolmalık biber, dilimlenmiş
Dilimlenmiş 1/2 bir soğan
8 dilim jalapeno biberi
5 bardak marul yaprakları, yıkanmış ve kurutulmuş
Dilimlenmiş 2 avokado
Ekstra kişniş garnitür yaprakları
Ekşi krema, (isteğe bağlı) servis
 
Yapılışı:
1. Tavuk sosu malzemelerini birleştirip karıştırın. Tavukları sos ile karıştırıp, 1 saat dolapta dinlendirin.
2. Tavada bir çay kaşığı kadar zeytinyağı ısıtın, yüksek ısı ve ızgara ayarında tavuk filetoları çevirerek pişirin. Tavuk pişirildikten sonra, kenara koyun ve dinlenmeye bırakın.
3. Kağıt havlu ile tavayı silin, bir çay kaşığı yağla birlikte soğan, biberleri ve jalapenoyu ekleyip, pişene kadar karıştırın.
4. Tavukları dilimledikten sonra, salata yaprakları, avokado dilimleri, biberleri ve tavukları yerleştirerek servise hazırlayın. Afiyet olsun.
 
PAYLAŞ :