Acılı Lahana Soslu Tavuk Burger

Pişirme Süresi - 15 dk

Muhteşem sosuyla ve baharatlarıyla oluşan bu lezzetli Burger’i denemelisiniz

Kişi Sayısı:
2
Süre:
15
Malzemeler:
200 gr. tavuk göğüs
100 ml. krema
1 tutam karabiber
1 tutam tuz
½ kase beyaz lahana
2 yemek k. havuç, rendelenmiş
1 tutam karabiber
1 tutam tuz
1 yemek k. süzme yoğurt
2 yemek k. mayonez
½ kase kırmızı lahana
1 kase un
1 yemek k. taco baharatı
1 ad. yumurta, çırpılmış
2 yemek k. acı sos
2 ad hamburger ekmeği
 
Yapılışı:
1. 1 adet tavuk göğsünü yatay kesip, 2 parça elde edin.
2. Derin bir kaseye, tavuk, krema, karabiber ve tuz ilave edip, karıştırın ve kenara alın.
3. Derin bir kaseye, beyaz lahana, havuç, karabiber, tuz, süzme yoğurt, mayonez ve kırmızı lahana ilave edip, karıştırın ve kenara alın.
4. Kremalı tavuk parçalarını, sırasıyla, un (Un içerisinde 1 yemek k. taco baharatı ilave edebilirsiniz.) ve yumurta ve tekrar una bulayın ve kızgın yağda altın rengi oluncaya kadar kızartın.
5. Kızarmış tavukların üzerine birer tutam taco baharatı serpin.
6. Hamburger ekmeklerinin iç yüzlerine acı sos ve hazırladığınız lahanalı karışımı bolca ilave edip, aralarına kızarmış tavuğu yerleştirin.

Afiyet olsun.
 

PAYLAŞ :