Tavuk etinin dana ve koyun etine göre protein değeri daha yüksek olmasına
rağmen yağ oranı daha düşüktür. Günümüzde ölüm nedenlerinin başında gelen
koroner kalp hastalıklarından korunmanın en önemli yolu doymamış yağ miktarını
azaltmaktır. Düşük miktarda yağ alımını hedefleyen beslenme biçiminde tavuk eti
tüketimini son derece doğru ve sağlıklı bir tercihtir.
Protein ve yağ içerikleri açısından önemli avantaja sahip olan tavuk eti
özellikle demir, fosfor ve B grubu vitaminlerinin de iyi kaynağıdır.
Sağlıklı beslenmenin temel taşlarından biri olan hayvansal protein ihtiyacını
karşılamada, kanatlı eti, ekonomik olması nedeniyle de dikkate değer bir konuma
sahip.
Başka bir anlatımla, piliç eti "sağlığa yararlı" olduğu kadar; başka bazı
protein kaynaklarına göre, "düşük maliyetli" de olduğu için, doğru beslenmede
önemli ve stratejik bir besin kaynağı. Türkiye'nin genç nüfus yapısına sahip
olduğu dikkate alındığında bu stratejik önem daha da değer kazanıyor. Tüm bu
veriler üst üste konduğunda, Türkiye'de piliç tüketimin artması gerektiği
açıktır.