Tavuk eti, tüm et ürünleri gibi, uygun koşullar altında korunmadığı zaman,
çok çabuk bozulabilir. O nedenle, ürünlerin satış noktalarına hangi koşullarda
ulaştırıldığı ve satıldığı yerdeki saklama koşulları son derece önemlidir.
Gıda maddesinin, üreticiden tüketiciye ulaşıncaya kadar yaptığı yolculuğun tüm
aşamalarında, sağlıklı ve hijyenik koşullarda korunmasını sağlayan uygun ısı ve
ortamlarda tutulması "soğuk zincir" olarak adlandırılıyor.
Soğuk zincirin herhangi bir halkasındaki kırılma; ette istenmeyen organizmaların
üremesine, dolayısıyla etin içindeki yararlı maddelerin etkisini yitirmesine ve
hatta sağlığa zararlı hale dönüşmesine neden olabiliyor. Bu yüzden tüketicilerin
de özenli olması, bir temel anahtar noktayı oluşturuyor: Tavuk etini satın
alırken... Buzdolabında saklarken... Ve pişirirken özen göstermek gerek...