0800 297 70 00 ENGLISH

Tavuk alırken ve tüketirken nelere dikkat etmeliyiz?

Doktor Tavsiyeleri

Tavuk eti kesilecekse, "ahşap" et tahtası değil; "mermer tezgâh" ya da plastik türevlerinden yapılmış kesme blokları kullanmalı.

Tavuk eti, tüm et ürünleri gibi, uygun koşullar altında korunmadığı zaman, çok çabuk bozulabilir. O nedenle, ürünlerin satış noktalarına hangi koşullarda ulaştırıldığı ve satıldığı yerdeki saklama koşulları son derece önemlidir.

Gıda maddesinin, üreticiden tüketiciye ulaşıncaya kadar yaptığı yolculuğun tüm aşamalarında, sağlıklı ve hijyenik koşullarda korunmasını sağlayan uygun ısı ve ortamlarda tutulması "soğuk zincir" olarak adlandırılıyor.

Soğuk zincirin herhangi bir halkasındaki kırılma; ette istenmeyen organizmaların üremesine, dolayısıyla etin içindeki yararlı maddelerin etkisini yitirmesine ve hatta sağlığa zararlı hale dönüşmesine neden olabiliyor. Bu yüzden tüketicilerin de özenli olması, bir temel anahtar noktayı oluşturuyor: Tavuk etini satın alırken... Buzdolabında saklarken... Ve pişirirken özen göstermek gerek...

PAYLAŞ :

Ürünlerimiz