Pişirmeden önce tavuğu yarım limon ile iyice ovalar ve sonra tavuğun üzerine
ve içine rendelenmiş limon kabuğu koyarsanız, daha yumuşak, daha güzel kokulu ve
daha lezzetli olur.
Fırında tavuk kızartacağınız zaman, üzerine koyduğunuz baharatlardan içine de
koyun. Et lezzet kazanacaktır.
Tavuğunuzu kızartırken dereotu, maydanoz gibi taze otları derisinin altına
yerleştirmeniz, bitkilerin yanmasını önler ve lezzetli bir sonuç elde etmenizi
sağlar.
Kızarttığınız tavuğu tekrar ısıttığınızda; lezzetini kaybetmesini
istemiyorsanız, tavuk parçalarını bir süzgece koyun. Tencerede su kaynatın ve
süzgeci üzerine oturtun. Buharda ısıtılan tavuk lezzetinden hiçbir şey
kaybetmez.