0800 297 70 00 ENGLISH

Ne Sıklıkla Tavuk Yemeliyiz?

Doktor Tavsiyeleri

Et, tavuk, balık, süt ve türevleri ve hatta kuru baklagiller insanın beslenmesinde birinci derecede önem taşıyan protein, B vitaminleri, demir, çinko kalsiyum gibi besin öğelerinden zengindir. Besin tüketim dengesizliği okul çağı çocukları için de önemlidir. Bu çağ çocukların beslenmesinde büyük önem taşıyan süt-yoğurt tüketimi genelde yetersiz olduğu kadar, çocuklar arasında çok geniş farklılıklar bulunmaktadır.

Kronik beslenme yetersizliğinin bir göstergesi olan yaşlarına göre kısa boylu (bodur) kabul edilen çocukların oranı ilk yaştan itibaren devamlı bir artış göstermektedir. 24-59 aylık çocukların yaklaşık yüzde 15'i bodur olarak sınıflandırılmıştır. Beş yaşındaki çocukların yaklaşık yüzde 15'i kronik olarak yetersiz beslenmiştir ve yüzde 5'i ciddi şekilde bodurdur.

Tüm bu göstergeler, yetersiz ve dengesiz beslenme alışkanlıklarını ve/veya tekrarlayan kronik enfeksiyonların varlığını yansıtmaktadır.

PAYLAŞ :

Ürünlerimiz